top of page
Search
  • Dias Flooring

Как да изберете настилката за коридора?

Updated: Jan 12, 2022

Подовите настилки в коридора трябва да са много неща едновременно. Трябва да изглеждат добре, трябва да се чувства добре при ходене и трябва да се почистват лесно. Ние наистина сме проучвали много, така че ако се чудите как да решите кой е най-добрият под за коридора, за да отговори на всичките ви нужди, ние можем да ви помогнем със следващите редове.


Какво да търсите като основни предимства


За да изберете подова настилка за коридор, трябва да имате критерии, по който да се ръководите. Затова ние предлагаме следните 4 фактора, по които да се движите, за да сравнявате, съпоставяте и лесно да правите разликата между тези, които са подходящи за вашия случай.


Достъпна цена – подови настилки не трябва да евтини или скъпи, а да са съобразени с бюджета ви. Нормално е да потърсите сравнително евтини с алтернативите на подови настилки за коридор от естествен камък, керамични плочки и твърда дървесина, но не трябва да пренебрегвате и техните качества. Днес има имитации на естествените настилки за коридор и благодарение на отпечатания дизайнерски слой можете да получите външния вид на тези материали без по-високата цена.


Издръжливост – всяка една настилка в коридора трябва да има обработен, изключително здрав горен слой, който да прави пода силно устойчив на вода, надраскване и петна. Тази издръжливост ще го направи отличен избор за райони с голям трафик като входовете и коридорите в жилищните сгради.



Лесен за почистване – на входа има винаги много пръски, мръсни обувки, вкарване на кал, сняг, киша. Затова за входа и коридора трябва да търсите настилка с гладка повърхност, която да се почиства лесно. При ламинатните настилки, при виниловите настилки, при някои модели гранитогрес за под – водата, калта, драскотините и петната могат лесно да се почистят с помощта на влажна кърпа с топла вода и мек почистващ препарат или оцет.


Лесен за инсталиране – относно инсталацията тя не е задължително да е лесна за инсталиране от страна на собствениците. Те трябва да изберат най-подходящата настилка за коридора в дома им, и след това да оставят делото на професионалистите. Естествено, колко по-лесна за инсталиране е една настилка, толкова по-малко ще е разходът за майсторите, който ще трябва да платите.


3 популярни видове настилки за коридор


Ламинираният паркет предоставя атрактивна и достъпна опция за входове и коридори, с възможност за пресъздаване на вида на дърво, камък или плочки на по-евтина цена. Има обработено, изключително здраво покритие, което го прави силно устойчив на надраскване, петна и вода. Освен това е лесен за почистване и поддръжка и много лесен за инсталиране.



Виниловият под в коридора може да възпроизвежда външния вид на дървени дъски или паркет, камък или шарени плочки. Под краката е по-мек и по-тих, така че може да е начинът да намалите тракането, когато семейството влиза и излиза. Виниловите подови настилки също са лесни за почистване. Подобно на ламината, добрата винилова настилка е изгодна покупка. Освен това е лесно да се реже във форма в коридори с необичайна форма, а много модерни винилови плочки са съвместими с подово отопление.


Подовите плочки в коридора са популярен избор. Изберете от естествени или керамични подови плочки. Ако избирате подови плочки от естествен камък, имайте предвид, че не всички са подходящи за зони с голям трафик. Говорете с вашия доставчик, за да сте сигурни, че дадена каменна плочка ще се справи с натоварването на една зала и имайте предвид, че ще се нуждае от постоянни грижи. Предимствата на истинския камък? Естествена красота и уникален под. Керамичните плочки гранитогрес също предлагат уникални визии и редица предимства.

81 views0 comments
bottom of page