top of page
Search
  • Dias Flooring

Рисковете при поставяне на винил за под

Изпълнител на подове от твърда дървесина, често се сблъскват с мненията на някои собственици на жилища, че цените на подове от естествени материали са много скъпи и вместо това се изкушават да се обърнат към винилови подови настилки. Това е съвсем разбираемо, тъй като виниловите подове като дизайн много приличат на дървени подове. Въпреки това, собствениците на жилища трябва да бъдат правилно информирани за рисковете при виниловите подови настилки.


Тъй като методите за пресъздаване на външния вид на дървените подове във винил стават по-напреднали, все повече собственици на жилища саизкушени да изберат винил вместо истински подове от твърда дървесина. Външният вид на винила по същество се създава чрез създаване на слой с фотографско изображение между подложката и прозрачния износващ се слой.



Истина е, че винилът има много предимства, за които сме писали достатъчно много, но в тази статия решихме да хвърлим светлина и върху някои недостатъци, за да сте сигурно къде и как бихте инсталирали винилова подова настилка.


Виниловите подови настилки са съставени от поливинилхлорид (PVC) и са направени на слоеве. Предлагат се под формата на плочки, дъски, или ролки. PVC или винилови настилки се предлагат в много различни модели и стилове като дърво, килими, мрамори, каменна визия и т.н.


Луксозните винилови настилки могат да изглеждат убедително подобни на истинските подове от твърда дървесина, но факт е, че те са различни като се погледне отблизо. Тоест това са настилки със свои собствени качества и функционалност.



Някои недостатъци на виниловите подови настилки


Да, виниловите подове са забележително евтини и изглеждат сякаш са направени от истинско дърво, но изборът им всъщност може да струва на собственика на жилище много повече в дългосрочен план. Затова към недостатъците сме описали възможни решения, които да оправдаят цената и рисковете.


Не може да се ремонтира - да, това наистина е недостатък, защото няма как ако декоративния пласт се наруши да постигнете друг цвят.


Може да отделя летливи органични съединения (ЛОС) - затова купувайте само от лицензирани търговци, които представляват най-добрите фирми на пазара. Прочетете описанията на моделите, които сте харесали и стандартите, на които отговарят като гаранция, че вземате продукт, който е екологично чист и здравословен за интериорната среда.


По-кратък живот от дървените подове. Принципно е така, но ако дървените подове са поставени зле, това правило не играе. Още повече, че съвременната технология значително повиши дълготрайността и издръжливостта на съвременните модели винилова подова настилка.

Нямата влияние или отрицателно въздействие върху стойността на препродажбата на дома.


Тоест те се не се определят като достатъчно ценни, така че да повишат стойността на дома. Този недостатък също се преодолява особено като разгледали луксозните подови настилки от винил.


Трудно се отстраняват, особено ако се използва лепило по време на монтажа. Има модели със заключваща се система и тога отстраняването е по-лесно. Ако планувате настилка, която не е за помещение с голям трафик, но искате силен декоративен ефект, то тогава спокойно можете да изберете модел.


77 views0 comments
bottom of page