top of page
Search
  • Dias Flooring

ПВЦ настилки – ценообразуване на инсталацията


Днес онлайн може да прочетете много статии за така наречените пвц настилки.



Тях можете да срещнете под името винилови настилки, пвф настилки, PVC настилки...дори съкращението „пвц” в заглавието не е езиково правилно, защото под „PVC” се разбира поливинилхлорид – материалът използван за направата на този вид настилка, така че правилното съкращение е ПВФ. Хората обаче търсят онлайн и по този начин, затова ключовата дума „пвц настилка” се е наложила масово.


Нека да спрем с урока по езикознание и да се върнем към главната тема на тази статия: пвц настилки цени или колко струва инсталацията на този вид инсталации за под.


Нека го кажем по този начин. Има различни видове пвц подови настилки, виниловата дъски, винилови плочки, луксозни винилови плочки, винилови листове или ролки и други.


Да вземем за пример пвц дъските (планки), това е една от опциите с по-скромни цени.


Но както всичко друго, крайната цена ще зависи от много фактори. Ще изберете бюджетен вариант или ще купувате от една от най-добрите марки винилови подови настилки? Монтажът ще бъде със залепване лепите или ще изберете инсталация с щрак система? Ще наемете ли професионален монтажник или ще вършите работата сами? Къде в България се намирате?


Вашите специфични нужди и обстоятелства ще доведат до дълъг път при определянето на действителните общи разходи за инсталиране на подови настилки от винилови дъски. Но това не означава, че не може да се подготвите с предварителна информация и да вземете под внимание всички ценообразуващи фактори, така че сами да си направите сметката и в последствие бюджета!


Това с планките може да се приложи и за пвц плочките, листовите настилки от винил и т.н. Първоначално е важно да сте запознати с каква пвц настилка е най-добре да обзаведете помещението към, което сте се насочили. Ако там са подходящи винилови планки, ще се насочите към модели, които са актуални на пазара.


За основа ще послужи цената на модела, който сте избрали.


Например избрали сте имитация на дъб в тъмно кафяв цвят, с механизъм за инсталация тип самозаключваща се система. Цената на квадратен метър на този вид планки конкретно може да е 15 лв. Трябва да сметнете колко квадрата е подът в помещението, в което ще инсталирате настилката. Ако помещението е 4 на 5 метра, общата квадратура е 20 кв. м. Това умножено по цената на планките означава, че ще дадете 300 лева само за пвц планките.


Оттук насетне има значение дали ще платите и цена за доставка, ако планките се доставят от друго място. Ако ще трябва да подготвите пода за инсталацията, ще се наложи в зависимост от неговото състояние да платите сума и за тази процедура. Ако сте наели майстор, той също ще ви каже, колко ще струва цената му на труд.


Как да изберем пвц настилка според цената, която ще платим.


Примерът с пвц планките имитация на дъб може да се приложи и за пвц плочките, листовите настилки от винил и т.н. Просто трябва да следвате схемата по най-правилния начин. Започвате от много добрата преценка за вида пвц настилка, която ще е подходяща за вашия проект. Следва онлайн проучване на подобни решения в други страни или дори в България – Интернет търсачките много помагат в този случай.



След това трябва да влезете в контакт с търговец, вносител, фирма предлагаща пвц настилки. Разглеждате предлагани модели, виждате цените им, начина на инсталация и разпитвате за всички други допълнителни дейности, които ще се наложи да направите. След като получите информацията, ще бъдете много по-наясно с отговора на въпроса, колко ще ми струва пвц настилката.


18 views0 comments
bottom of page