top of page
Search
  • Dias Flooring

Избор на изкуствена трева за футбол



Изкуствената трева има много различни видове и не всяка е подходяща за футболен терен, както не всяка е подходяща за двора ви например. Тя може да се изработи в различни цветове като зелен, син, червен, бял или син. Естествено обаче за футболен терен, където ще се играе футбол на аматьорско или професионално ниво, се търси зеления цвят като продължения на истинския "зелен килим" при футболните стадиони.


Синтетичната трева е най-добрият продукт, ако търсите да направите навсякъде зелено като безшевено пространство, така че да го пригодите за футбол. Такива пространства най-често са специални допълнителни игрища за футбол към спортни комплекси, игрища за футбол в градски парк, футболни игрища към училищната инфраструктура, спортни площадки в градските квартали.


Коя е най-добрата изкуствена трева за футболно игрище?


Синтетичното монофилно влакно е много популярна при използването за футболни игрища. Обикновено се тъче в два вида зелен цвят; светло зелено и тъмно зелено или се смесва по време на тъкането. Може да се изтъка и два метра в светло зелено и два метра в тъмно зелено. Така се получава карирано футболно игрище, което може да се хареса на играещите.


В днешно време монофилната нишка е сред най-добрата изкуствена трева за футболни игрища. Тези треви обикновено са на височина 40 мм, 45 мм, 50 мм, 55 мм и 60 мм, специално пригодени за футболна употреба. За да има най-добро представяне на терена, по време на мача или тренировката трябва да се носят специални футболни обувки наречени стоножки.



За да има най-добър тревен килим макар и изкуствен, освен плетката, нишките също трябва да са с високо качество и поради тази причина полиестерните влакна трябва да се избират от най-добрите производители, за да се използват за направата на най-добрите настилки от изкуствена трева за футбол.


Разбира се има и други фактори, които влияят върху качеството на изкуствените треви, които представляват стирен-бутадиен гранули, които се пълнят след разпръскване на терена, полиестерна лента, специално лепило, геотекстил и дренажни канали. Следователно, технологията за поставяне на изкуствено футболно игрище изисква познание и опит, и трябва да се прави само от специалисти. Именно те ще трябва да направят, така че футболистите да се ползват от заложените качества на футболната трева.



Най-добрите настилки от изкуствена трева за футбол се произвеждат от европейски фирми, в Турция, Китай, като преди всеки избор е задължително да проучите различните предимства и недостатъци според направеното от фирмите. Ние от DiasFlooring можем да ви помогнем за избора.


Цена на изкуствената трева за футбол


Въпреки, че може да изглежда странно, цената на изкуствената трева за футбол също може да варира. Защото има изкуствени настилки предназначение за аматьорски и масов спорт, които са разбира се по-евтини и специално одобрени от ФИФА и УЕФА за професионален футбол, който може да се практикува при тях. Вторите се ползват за лицензирани стадиони и се поставят при съответните правила.


Цената на изкуствената тревна настилка за футболни игрища се дава първоначално като цена за квадратен метър. Колкото по-голямо е игрищито, толкова повече ще струва основната настилка, която ще се положи. В цената ще влезе и труда на майсторите, допълнителните консумативи за изработката и евентуално надценката добавена от фирмата изпълнител.


Ако се интересувате да направите футболно игрище с изкуствена трева, можете да се свържете с DiasFlooring, чиито специалисти ще ви дадат съвет и ще вземат най-доброто решение според локацията на игрището и неговите особености.


97 views0 comments
bottom of page